+31(0)6 - 29 33 00 48     

Veth Propulsion - Papendrecht

Veth Propulsion produceert (hulp)voortstuwingsinstallaties voor schepen. Soloan leverde complete installaties (spuiten, drogen, mengen, afzuigen en transporteren) voor hun lean productieproces.

Papendrecht is de thuishaven voor menig schip uit de binnenvaart en maritieme sector. Hier ontwerpt en fabriceert familiebedrijf Veth Propulsion met name roerpropellers, boegschroeven, generatorsets en dieselmotoren voor klanten uit de hele wereld. De splinternieuwe vestiging herbergt grote productiehallen waar Soloan de las- en lakwerkzaamheden met geavanceerde apparatuur faciliteert.


Spuitcabines voor grote en kleine objecten

Veth Propulsion maakt unieke installaties die veelal met hoogwaardige lakken worden afgewerkt. Geen grote series, maar wel grote objecten, volgens facilitair manager Peter Cornegé. “Wij zochten een grote spuit/droogcabine om deze enorme onderdelen in en uit te rijden. Daarnaast hadden wij behoefte aan een kleinere spuit/droogcabine voor het lakken van stukgoederen en een mengruimte voor het mengen en opslaan van lakken.” Soloan kreeg opdracht de drie cabines te realiseren, inclusief een railsysteem in de kleine spuitcabine om ruimte te besparen en efficiënter te werken.


Energiezuinige afzuiginstallaties

Soloan heeft de industriële cabines ontworpen en geïnstalleerd overeenkomstig de eisen die Veth Propulsion qua afzuigcapaciteit en gasverbruik stelde; het bedrijf wil namelijk zo ‘groen’ mogelijk produceren. Daarnaast heeft Soloan voor de constructieruimte, waar las- en brandwerkzaamheden plaatsvinden, de complete filterinstallatie en lasdampafzuiging (zowel afzuigarmen als ruimte-ventilatie) ge-engineerd en gebouwd. Ook de nieuwe constructiehal die Veth Propulsion momenteel laat bouwen en 60 bij 20 meter meet, wordt uitgerust met zo’n energiezuinige afzuiginstallatie van Soloan.


Slimme besparingen

Naast ontwerpen en bouwen heeft Soloan ook een belangrijke adviserende rol gespeeld, vertelt Cornegé. “Soloan stelde voor om beide spuit/droogcabines te bedienen met één apparaat dat kan switchen van drogen naar afzuigen. Bovendien heeft Soloan een jonge, gebruikte installatie voor de besturing, verwarming en afzuiging voor ons gemodificeerd.” Deze forse besparingen leverden Veth Propulsion een gunstige return on investment op. “Soloan hanteert niet alleen aantrekkelijke prijzen en goede communicatie, maar denkt ook mee en leeft zich in.” Alleen zo is het mogelijk om met zo min mogelijk investeringen en zo laag mogelijke energiekosten zo efficiënt mogelijk te produceren.
PROJECTDATA

Klant: Soloan B.V.

Referentie: Soloan B.V.

Locatie: Veth Propulsion, Papendrecht

Vakgebieden: Lakinstallatie, lasdampafzuiging

Diensten: Tekst, fotografie, CMS-beheer

Media: Website