+31(0)6 - 29 33 00 48     

Cargill - Antwerpen

Na een uitgebreide selectieprocedure kreeg Batec B.V. van Cargill N.V. opdracht om haar meelsilo’s in Antwerpen te renoveren.

Cargill is met 142.000 werknemers in 65 landen actief en heeft ook twee vestigingen in Antwerpen. Op de productiesite waar de im- en export en verwerking van granen en oliezaden plaatsvinden staan enorme betonnen silo’s, die gerenoveerd moeten worden, zo bleek uit onderzoek van Solid Services B.V.. Het bouwmanagement- en adviesbureau schreef vervolgens een bestek en zal tevens optreden als adviseur van de opdrachtgever en als directievoerder op het project.


Duurzaam conserveren

Batec heeft LSB Groep B.V. benaderd voor het plaatsen van een vaste steigerconstructie met gaasnetten (tegen stofoverlast). Vervolgens zal Batec 2.700 vierkante meter betonoppervlak met hogedrukwater reinigen, betonschades (circa 100 m2) repareren, kitvoegen vervangen, scheuren injecteren en de silo’s met een carbonatatieremmende conservering verduurzamen.


Goed samenspel

Batec, LSB en Solid Services zijn goed op elkaar ingespeeld. In 2002 werkten zij samen aan de renovatie van het monumentale Seinhuis Post T in Maastricht waarvoor zij in 2012 de Vitaal Betonprijs ontving. Batec verwacht de renovatie van de meelsilo’s binnen 8 weken te voltooien.
PROJECTDATA

Klant: Batec B.V.

Referentie: Cargill N.V.

Locatie: Haven, Antwerpen

Vakgebieden: Bouw, renovatie

Diensten: Tekstredactie, fotografie

Media: Nieuwsbrief, website